Folytatódik a nagyvállalatok beruházásának támogatása

K&P Chem Kft.
Szolnok, 2019. október 10. A K&P Chem Kft. épülő üzeme Szolnokon 2019. október 10-én. Az 5,14 milliárd forintos beruházásból, a magyar kormány 450 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával felépülő üzemben hamarosan kozmetikai alapanyagokat gyártanak. MTI/Mészáros János
Vágólapra másolva!
A kormány folytatja az egyik legeredményesebb befektetésösztönzési programját, a nagyvállalati beruházási támogatás programot - mondta Marczinkó Zoltán, a Pénzügyminisztérium (PM) helyettes államtitkára sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Kiemelte: számos olyan magyar vállalat van, amelyek az Európai Unió előírásai miatt méretükből adódóan elesnek az uniós pályázati forrásoktól.

A költségvetés helyzete lehetővé teszi, hogy a kormány közvetlenül, költségvetési forrásból támogassa a magyar vállalatok fejlődését.

Jelezte: 2015 óta a program keretében mintegy 80 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a kabinet a vállalkozásoknak, amelynek köszönhetően

több mint 200 milliárd forint értékű fejlesztés és 2400 új munkahely jött létre.

Marczinkó Zoltán jelezte: a legutóbbi kormányzati döntéssel 32 milliárd forint támogatást ítéltek meg 36 magyar vállalkozásnak, amellyel 79 milliárd forint beruházás valósulhat meg a következő időszakban Magyarországon. Példaként a győri Rábát említette.

A K&P Chem Kft. épülő üzeme Szolnokon, 2019 októberében - az 5,14 milliárd forintos beruházásból, a magyar kormány 450 millió forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít Forrás: MTI/Mészáros János

Jelezte:

kiegyensúlyozott a támogatások területi megoszlása, az ország legtöbb megyéjében ezúttal is talált a kormány támogatható projektet.

Hozzátette, a program keretében azokat a beruházásokat támogatják, amelyek új technológiák bevezetését segítik, illetve kapacitásbővítést jelentenek, emellett az árbevétel, illetve az export növekedésével - mérhető módon - emelik a vállalat versenyképességét.

- fűzte hozzá.

Marczinkó Zoltán azt mondta, a programmal tehát mindenki jól jár, a támogatott vállalat, amely beruház, a magyar családok, amelyeknek munkahelyet kínálhat a cég, és a költségvetés is, az egyre emelkedő adóbevételek ugyanis újabb fejlesztések finanszírozását teszik lehetővé.