Egy éven belül működhet Elon Musk alagútja

Elon Musk
(FILES) In this file photo taken on July 19, 2017, Elon Musk, CEO of SpaceX and Tesla, speaks during the International Space Station Research and Development Conference at the Omni Shoreham Hotel in Washington, DC. - Elon Musk's Hyperloop ultra high-speed transport system will be unveiled in Los Angeles in early December with free test rides to the public, the entrepreneur announced. "The first tunnel is almost done," Musk said on Twitter late October 21, 2018. "Opens Dec 10."Responding to comments on Twitter, Musk said there would be an opening event that night and "free rides for the public next day." (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Elon Musk 2016-ban dobta fel az ötletet a közösségi médiában, hogy jelentősen lehetne csökkenteni a városok autóforgalmát, ha alagutakat fúrnának. A Boring Company azóta számos várostól – mint például Baltimore-tól és Chicagótól – kapott megrendelést, összegzi egy amerikai lap.
Vágólapra másolva!

Az alapító-vezérigazgató szerint 2020-ban remélhetőleg már teljesen üzemképes lesz a Las Vegasban készülő alagút.

Musk csütörtök este írta ki Twitter bejegyzésben, hogy

a Boring Company nemsokára befejezi első megrendelését,

a Las Vegas Kongresszusi Központtól a Stripig, vagyis a Las Vegas Boulevard déli szakaszáig, ahol a legtöbb nagynevű szálloda és kaszinó található, és a nevadai városi alagút befejezése után térnek át más projektekre.

A Las Vegas-projekt két alagútból áll, amelyek mindegyike körülbelül egy mérföld, azaz 1,6 kilométer hosszú, és az utasokat saját járművükben akár 250 kilométer per órás sebességgel is képes lesz szállítani.

Elon Musk Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Ugyanakkor a cégvezér 2019 májusában még azzal számolt, hogy két hónapon belül megkezdik a munkálatokat, amit több hónapos csúszással, novemberben kezdtek meg – korábban Musk azt is közzétette Twitter bejegyzésében, hogy a Las Vegas projekt még 2019-ben elkészül.

A Boring Company alagútjai forradalmasíthatják a közlekedést, mivel a földalatti Loop és Hyperloop szállítórendszerekkel autókat és embereket is lehet majd szállítani nagy sebességgel.

Egy illetékes Las Vegas-i hatóság szóvivője közölte, hogy a megállapodás értelmében az alagút 2020-ig készül el, és a 2021-ben tervezett Consumer Electronics Show-hoz teljes mértékben üzemelni fog.