Felpörög az év végi szezon a magyar szálláshelyeken

ARIA HOTEL BUDAPEST
Vágólapra másolva!
Erős forgalommal számolnak az év végére a hazai vendéglátóhelyek, az ismert pihenőhelyeken 80-90 százalékos a telítettség. Ma ugyan távoznak a karácsonyi vendégek, azonban érkeznek is azok, akik a két ünnep közötti időszakra tervezték a pihenést.
Vágólapra másolva!

25-30 százalékkal több szoba kelt el az idei ünnepekre a tavalyihoz képest, valamennyi ismert pihenőhelyen 80-90 százalék fölött alakul a telítettség a hotelek, a panziók esetén - írja pénteki számában a Magyar Nemzet iparági források alapján. Ma ugyan távoznak a karácsonyi vendégek, viszont a helyüket át is veszik azok, akik a két ünnep között szeretnének kikapcsolódni.

Tele lesznek a szállodák az év végén Forrás: Library Hotel Collection

Január első hetének végéig telt házzal vagy nagyon erős telítettséggel működnek a szállodák, az előre megváltott szálláscsomagok miatt pedig

a szezon végéig élénk marad a látogatottság

- írják. Előrejelzések szerint 25-30 százalékkal több szoba kelt el az idei ünnepekre a tavalyihoz képest, valamennyi ismert pihenőhelyen 80-90 százalék fölött alakul a telítettség a hotelek és például a panziók esetén, szilveszterkor pedig telt házasak lesznek a szolgáltatók.

Erős forgalmat hoz az év vége

A lapnak piaci szereplők elmondták, hogy már ősz közepére elfogytak a néhány éve még szokatlannak ható karácsonyi szállodai csomagok, az óévbúcsúztató programokra pedig hetek óta ugyancsak nehezen találni szabad lehetőségeket.

– Rutinosan és az ünnepnek megfelelő színvonalon zajlottak a programok karácsonykor, amire az idén a megfigyelések szerint a többgenerációs családok érkeztek a legtöbben - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. Az átlagos létszám foglalásonként 4-5 fő volt a hotelekben, nagy kereslet volt a családbarát szolgáltatásokra és a fürdési, wellnesslehetőségekre, valamint a karácsonnyal kapcsolatos élményprogramokra, a házias, hagyományos ételsorokra is.

Mától pedig kicserélődnek a vendégek a szállásokon.

Vidéken a családokat baráti társaságok, kikapcsolódásra vágyó, főként magyar vendégek váltják.

Budapesten fiatalokból álló társaságok, nyugdíjascsoportok, középkorú egyéni utazók és párban érkezők is eltöltenek néhány napot - rengeteg az osztrák, a német, az angol, a szlovák, az olasz, az amerikai, a spanyol és az orosz turista.

Az ünnepek alatt jóval többet költenek el a vendégek, mint máskor, így várhatóan nagyon erős forgalmat hoz az év vége.