Néhány héttel a kinevezése után lemond a Nissan egyik vezére

nissan
A newly delivered Nissan car is seen. The Japanese brand now owns 40 percent of rival Mitsubishi’s stock and has announced that it will replace the company’s head of research and development. Previous executive vice president of Nissan’s research and development Mitsuhiko Yamashita is said to become the new head or the same department at Mitsubishi.(Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Újabb rossz hírek érkeztek a sorozatos botrányokba keveredett Nissanról, hiszen lemond Jun Seki, a vállalat operatív igazgató helyettese, aki sokáig a vezérigazgatói székért is versenyben volt. Seki távozása alig néhány héttel a kinevezése után történik, és ez is jól mutatja, hogy a Nissan körüli helyzet rendezése nem lesz egyszerű.
Vágólapra másolva!

Seki három évtized után januárban távozik a Nissan-tól és a kínai Nidec Corp elnöke lesz a jövőben, ez pedig hatalmas veszteség a már egyébként is komoly gondokkal küzdő autógyártó számára. Seki elmondta, hogy nem a pénz miatt vált céget, hiszen az új állásában kevesebbet fog keresni, de elutasította lemondásának további indoklását.

Illusztráció Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A Nissan még áprilisban dolgozott ki akciótervet arra, hogy megoldja Carlos Ghosn, a korábbi vezérigazgató miatt kialakult helyzetet. A terv részeként jelentősen csökkentették az autógyártó kiadásait így 2022 márciusáig nagyjából 915 millió dollárt spórol a vállalat.

A Reuters szerint Seki távozása hátterében az állhat, hogy sok mindenben nem értettek egyet a Ghosn helyére érkező Makoto Uchida-val.

Több forrás is megerősítette, hogy jelentős nézeteltérések vannak a menedzsmentben, ráadásul Seki rendkívül jó viszonyt ápolt a Nissan legnagyobb részvényesével, a Renault-val, a távozása pedig ronthat a két márka közötti viszonyon.