Jelentős kölcsönt kapott a Tesla kínai bankoktól

Tesla
A view of Tesla Model S, in Barcelona, Spain, on September 10, 2018. (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Reuters értesülései szerint összesen 1,4 millió dolláros kölcsönt kap a Tesla a Sanghajba tervezett új gyárának megépítéséhez négy kínai banktól. Ennek egy részét Elon Musk vállalata egy korábbi kölcsön megtérítéséhez fogja használni.
Vágólapra másolva!

A kínai bankok korábban már adtak egy 12 hónapos kölcsönt a Tesla számára, ennek visszafizetési határideje pedig 2020 március 4-én járna le.

Az új megállapodásnak köszönhetően a Tesla a mostani 1,4 milliárd dolláros kölcsön egy részét a korábbi adóság törlesztésére használja majd fel.

Az összeg fennmaradó részét a Tesla Sanghajban épülő gyárárára fordítja Elon Musk vállalata, amely építését még az év elején kezdték meg. A tervek szerint az új kínai gyárban heti ezer Model 3-as elektromos autót készítenek majd és ez lesz a Tesla első üzeme az Egyesült Államokon kívül.

illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Manuel Romano

A kínai gyár azért is fontos a Tesla számára, mert így megkerülhetik az Egyesült Államok és Kína között kialakult kereskedelmi háború következtében kiszabott vámokat, valamint növelhetik jelenlétüket a világ legnagyobb autópiacán.