Komoly tőkeinjekciót kapott a Tesla egyik riválisa

BMW, autógyár
Debrecenben épül az új BMW-gyár - Illusztráció
Vágólapra másolva!
Az elektromos autókat gyártó Rivian nevű startup 1,3 millió dollárnyi tőkét gyűjtött. A befektetők csoportját a T. Rowe Price vezette, de olyan korábbi támogatók is beszálltak, mint az Amazon és a Ford Motor.
Vágólapra másolva!

A mostani tőkeinjekcióval a Rivian az egyik legjobban finanszírozott elektromos autókat gyártó startup lesz az egyébként meglehetősen telített piacon. A startupot 2009-ben alapították és 2020-ban készülnek el a Rivian első modelljei, a pickup R1T és az R1S névre keresztelt SUV.

A mostani 1,3 milliárd dolláron kívül a startup korábban már 2,2 milliárd dollárt gyűjtött a befektetőktől, a PitchBook szerint pedig a Rivian jelenlegi értéke 5 és 7 milliárd dollár közé tehető.

Mindemellett a Ford a tervek szerint jövőre segíteni fog a startupnak a gyártás megkezdésében és szakmai tanácsokkal is elfogja látni a céget.

illusztráció Forrás: Imaginechina/Zhang wenkui - Imaginechina/Zhang Wenkui

A T. Rowe Price közleményben reagált a hírekre és elmondták, hogy rendkívül izgatottak a befektetés miatt, hiszen a Rivian hasznos üzleti és technológiai megoldásokat kínál egy fenntarthatóbb jövőjért.