Az utolsó pillanatban kap mentőövet a bajba került unikornis

Bird elektromos roller
SAN FRANCISCO, CA - APRIL 17: A user rides a Bird scooter on April 17, 2018 in San Francisco, California. Three weeks after three companies started placing electric scooters on the streets for rental, San Francisco City Attorney Dennis Herrera issued cease-and-desist notice to electric scooter rental companies Bird, LimeBike and Spin. The notice comes as the San Francisco board of supervisors considers a proposed ordinance to regulate the scooters to keep people from riding them on sidewalks, parking them in the middle of sidewalks and requiring riders to wear helmets and have a drivers license. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Unicorn nevű elektromos rollereket gyártó startup nemrég csődbe ment és már az ügyfelek számára sem volt képes visszatéríteni a költségeket, azonban nem várt helyről érkezett segítség.
Vágólapra másolva!

Az Unagi egy ezer dollár értékű elektromos rollert ajánl fel azoknak az ügyfeleknek, akik pórul jártak a Unicorn csődje miatt.

A Unicorn vezérigazgatója, Nick Evans megerősítette a hírt és elmondta, hogy azok a vevők, akik nem szeretnének Unagi rollert, készpénzben kapják meg az összeget.

David Hyman, az Unagi vezérigazgatója elmondta, hogy ugyan a vállalatának pénzbe fog kerülni a Unicorn vevőinek kimentése, azonban mivel karácsony van úgy érezte, hogy ennyit ők is be tudnak vállalni azért, hogy néhány ember számára kellemesebben teljenek az ünnepek.

illusztráció Forrás: AFP/2018 Getty Images/Justin Sullivan

A Unicorn előző nyáron jelent meg a piacon és az elektromos rollerek bérlésével szemben kínált volna kedvező alternatívát. Az általuk gyártott e-rollerek 699 dolláros áron voltak elérhetőek, azonban rosszul mérték fel a helyzetet, mivel annak ellenére, hogy az e-rollerek közösségi megosztása népszerű volt, sajátot nagyon kevesen akartak venni.

A Unicorn vásárlói a hónap elején kaptak tájékoztatást arról, hogy a vállalat minden pénzét elköltötte hirdetésekre és marketingre, így nem tudják kifizetni azokat az ügyfeleket,

akik már megrendelték az elektromos rollerüket. Evans levele akkor hatalmas felháborodást váltott ki, sokan egyenesen csalónak és tolvajnak nevezték. Szerencsére azonban az Unagi segítségével sikerült megoldani a helyzetet.