Trükkös módon vonul tőzsdére az egyik legnépszerűbb fogadóiroda

DraftKings
CHICAGO, IL - OCTOBER 16: The fantasy sports website DraftKings is shown on October 16, 2015 in Chicago, Illinois. DraftKings and its rival FanDuel have been under scrutiny after accusations surfaced of employees participating in the contests with insider information. An employee recently finished second in a contest on FanDuel, winning $350,000. Nevada recently banned the sites. (Photo illustration by Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A DraftKings néhány éve robbant be a köztudatba, amikor is úgynevezett napi fantasy sportfogadásokat kínált a rajongók számára. Hétfőn bejelentették, hogy összeolvadnak a tőzsdén jegyzett Diamond Eagle Acquisition-nel és az SBTech nevű vállalattal, így 2020-ban már a DraftKings részvényeivel is lehet kereskedni.
Vágólapra másolva!

Jason Robins, a DraftKings vezérigazgatója korábban a CNBC-nek elmondta, hogy két opció állt a vállalat előtt. Az egyik, hogy az SBTech felvásárlása előtt vonulnak tőzsdére, a másik pedig hogy a cég felvásárlása után.

A jelenlegi megoldással azonban a DraftKings megkerüli az első nyilvános forgalomba hozatalt és anélkül is a tőzsdén jegyzett céggé válik.

A vállalatok összeolvadása a tervek szerint 2020 első felében válik véglegessé. Az üzlet részeként a Diamond Eagle DraftKings-re változtatja a nevét, az újonnan létrejövő fogadóirodát pedig nagyjából 3,3 milliárd dolláros tőzsdei kapitalizációval a Nasdaq-on jegyzik majd.

A DraftKings és a legnagyobb rivális a FanDuel a 2010-es évek eleje óta folyamatosan növekvő népszerűségnek örvendenek. A kezdetekben az Egyesült Államokban sokak által kedvelt fantasy sportokra kínáltak nyereményeket és fogadási lehetőségeket, de több államban is komoly ellenállásba ütköztek a felügyeleti szervek részéről.

Már akkor is azzal érveltek, hogy ők valójában fogadóirodák, azonban hivatalosan csak 2018-ban váltak azzá. A DraftKings jelenleg Indiana, New Jersey, Pennsylvania és West Virginia államban kínál online fogadási lehetőségeket, valamint fogadóirodákkal is rendelkeznek több államban.