Sokan lemondanák Netflix-előfizetésüket a Disney+ javára

Netflix
ANKARA, TURKEY - JULY 18 : A person holds a Netflix remote control in front of the logo of Netflix application in Ankara, Turkey on July 18, 2018. Aytac Unal / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Bank of America felmérése szerint a Disney+ előfizetők 6,5 százaléka ott fogja hagyni a Netflixet.
Vágólapra másolva!

Az ezer ember megkérdezésével készült felmérés szerint az olyan felhasználók 6,5 százaléka, akik Netflix és Disney+ előfizetéssel is rendelkeznek le fogja mondani a Netflix előfizetését a vetélytárs javára.

Nat Schindler és Justin Post elemzők azonban erősen kételkednek abban, hogy a lemondással fenyegetőző felhasználók valóban elpártolnak a világ legnagyobb streaming szolgáltatójától.

Ugyan a Bloomberg korábban beszámolt arról, hogy 10 nappal a Disney+ megjelenése után tényleg nőtt a Netflix előfizetést lemondók száma, azonban nem olyan arányban, mint azt a Bank of America felmérése mutatja.

illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Aytac Unal

Ha viszont mégis ilyen arányban pártolnának el a Netflix mellől a felhasználók, úgy a Wall Street-i elemzőknek módosítaniuk kellene a Netflix-szel kapcsolatos bevételi előrejelzésüket.

A Bank of America a felmérés ellenére is úgy gondolja, hogy továbbra is remek üzlet a Netflix-be fektetni és ha a részvény olyan jól teljesít majd, mint ahogyan azt Post és Schindler jósolják, akkor a befektetők 35 százalékos profittal zárhatnak a következő 12 hónapban.