Milyen garázst építsünk az új Teslának?

Tesla Cybertruck garázs gif
Vágólapra másolva!
A nagyon gazdag és nagyon kreatív vállalkozó, Elon Musk legújabb projektje, a Tesla Cybertruck, rozsdamentes acélból és páncélozott üvegből készül. De amellett, hogy az elektromos autó büszkélkedhet egy olyan exoskeletonnal, azaz külső vázzal, amelyet állítólag ugyanabból a fémötvözetből készítettek, mint amelyet az SpaceX rakétákhoz használtak, nyilvánvalóan szüksége van stílusos saját garázsra is. Ez a „Cybunker".
Vágólapra másolva!

A New York-i székhelyű Lars Büro stúdió által tervezett garázst a Tesla elektromos autójának "rácsmentes" otthonának szánják. A kialakításában szögletes építészeti struktúrát egy amerikai sivatagi környezetben mutatták be. Akárcsak a Cybertruck, a „Cybunker" is acélból és páncélozott üvegből készült.

Az 1800 négyzetméteres bunkert elsősorban olyan járművek tárolására tervezték - még közelebbről a Tesla Cybertruck tárolására -, amelyek nem illenek a szabályos garázsokba.

Ez egy elektromos autó parkolóhelye, melyben együtt találhatók meg a „közmű- és számítógépes rendszerek, tartályok, szivattyúk, valamint egy akkumulátorcsoport, amely a tetőről összeszedett napenergiát tárolja

- magyarázza a stúdió.

A Tesla Cybertruck garázsa a tervező mozgóképén Forrás: Lars Büro

Az épületszerkezet testreszabható extra funkciókkal és lakótérrel is rendelkezik. Az épület alapjában elhelyezett infrastruktúrát szélsőséges környezeti körülmények figyelembevételével alkották meg (akár még tartósabb is lehet, mint a Cybertruck).

Az épület aerodinamikai szögei tükrözik a Cybertruck külső formáját, de annak belső alakja eltér az autó esztétikájától.

A Tesla Cybertruck, amely egy 39 900 dollárról induló alapmodellel és egy 69 900 dolláros luxus változattal érkezik, tömeggyártása 2021 végén kezdődik meg.

Forrás: Fastcompany.com