Ez volt az évtized legjobb befektetése

Bitcoin, Kriptovaluta
Golden Bitcoins.
Vágólapra másolva!
A Bank of America Securities legfrissebb jelentése szerint, ha az évtized elején hozzájutottunk egy 1 dolláros bitcoin befektetéshez, azzal mára 90 ezer dollárt (26,7 millió forint) lehetett keresni.
Vágólapra másolva!

A bitcoin kriptovaluta értéke jelenleg mintegy 7 ezer dollár (2 millió forint), ugyan ez még mindig lényegesen elmarad a két évvel ezelőtti 20 ezer dolláros (5,9 millió forint) csúcsértéktől, de még így is lényegesen magasabb ahhoz képest, hogy

a kriptopénz kezdetekben filléres tétel volt.

Illusztráció Forrás: AFP/Caia Image/Science Photo Library

A bitcoin továbbra is erősen spekulatív befektetés,

ám az elmúlt évtizedben ugrásszerűen növekedett, mivel a legnépszerűbb és a legszélesebb körben elfogadott kriptovaluta. Számos kiskereskedő, több befektetési vállalkozás is elfogadja, valamint határidős tőzsdei kereskedelmet is folytattak le bitcoinnal.

A 2009-ben kibocsátott bitcoint egy Satoshi Nakamoto álnéven ismert ember alkotta meg, és ezt számos további kriptovaluta követte, a legismertebbek az Ethereum, az XRP és a Stellar.

Ugyanakkor a Facebook nemrégiben bejelentette, hogy saját kriptovalutát indít Libra néven, ami tovább erősítette a kriptopénzek pozícióját és elismertségét.