Az autógyártás elfeledett fővárosát kelti újra életre a Ford

Ford F150
DETROIT, MI - JANUARY 09: Bill Ford (L), Executive Chairman of Ford and Mark Fields, President and CEO, show off Ford's new F150 at the North American International Auto Show (NAIAS) on January 9, 2017 in Detroit, Michigan. The show is open to the public from January 14-22. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Ford bejelentette, hogy Detroit környékén lévő két gyárukat bővítik és ezzel 3 ezer új munkahelyet hoznak létre. Emellett 1,45 milliárd dollár értékben hajtanak végre fejlesztéseket, így SUV-k mellett elektromos és önvezető autókat is gyártanak majd.
Vágólapra másolva!

A befektetés körülbelül fele, 750 millió dollárt a Michigan Assembly Planthez kerül, a következő tíz évben pedig a gyárban 2700 új munkahelyet hoznak létre.

További 700 milliót forgatnak a dearborni gyárba, ahol 300 új munkahelyet teremtenek és már 2020-ban megkezdődik az alkalmazottak felvétele.

A Ford beruházása annak köszönhető, hogy stabilizálódni látszik az Egyesült Államok autópiaca, amely beállt az évi 17 milliós járműértékesítésre. A Fordnak rendkívül fontos, hogy új típusokat mutasson be és felvegye a versenyt a riválisokkal és még időben megkezdje az önvezető autók fejlesztését.

illusztráció Forrás: AFP/2017 Getty Images/Scott Olson

A Michigan Assembly Plantben szerelik majd össze az új Ford Bronco SUV-t, valamint az önvezető autók gyártása és fejlesztése is itt zajlik majd. A dearborni üzemben az F-150 következő generációját állítják elő, valamint itt készítik majd az akkumulátorokat az elektromos járműveik számára.