Megnyugodhatnak a lakók, fontos bejelentést tett az Airbnb

airbnb
http://www.dreamstime.com/stock-photos-airbnb-app-laptop-making-reservation-website-image45680633
Vágólapra másolva!
Az Airbnb hivatalosan is betiltotta az úgynevezett partyházak, miután néhány hónapja halálos kimenetelű lövöldözés volt az egyik kibérelt lakásban egy buli során.
Vágólapra másolva!

A buli tilalom csak egyike az újonnan bejelentett változtatásoknak, amelyek lényege, hogy a bérlők mellett a lakóközösség is nagyobb biztonságba legyen és elkerüljék a hasonló tragédiákat.

Ezentúl nem lehet nagyobb rendezvényeket szervezni a kibérelt családi házakban, ebbe pedig a bulizás is beletartozik, viszont az előre bejelentett rendezvényeket, céges bulikat továbbra is engedélyezni fogják.

illusztráció Forrás: Origo

Szintén nagyobb figyelmet fordít a vállalat a hangoskodás miatti panaszokra és az olyan vendégek jelenlétére, akik a szállásért nem fizetnek, viszont valamilyen oknál fogva mégis a házban, vagy a lakásban tartózkodnak. Ha egy vendég megszegi a szabályokat, akkor az Airbnb törölheti és letilthatja a fiókját.

Az Egyesült Államokban emellett létrehoznak egy egész nap elérhető forróvonalat, ahol a vendégek mellett a szomszédok is azonnal kapcsolatba tudnak lépni a cég egy alkalmazottjával.

Egyre gyakrabban fordul elő ugyanis, hogy a hangos bulizás miatt a társasház más lakói nem tudnak pihenni, és emellett megszaporodtak a lopások is. Georgia államban az egyik vendéglátó házából a tévé mellett több felbecsülhetetlen értékű családi örökséget is elloptak.