Tudja, mennyit ér a világ legdrágább karácsonyfája?

New York, 2019. december 5. A New York-i Rockefeller Központ előtt felállított karácsonyfa fénydíszeinek ünnepélyes bekapcsolása 2019. december 4-én. A Rockefeller Központ előtt 87. alkalommal állítottak fel fenyőfát. MTI/AP/Kathy Willens
Vágólapra másolva!
Minden évben van egy hotel, egy exkluzív márkabolt, vagy egy nagy persztízsű cég, amely felállítja az adott év legdrágább karácsonyfáját. 2019 végén a Kempinski Hotel Bahia látogatói lehetnek azok a szerencsések, akik láthatják a jelenlegi legdrágábbat.
Vágólapra másolva!

Idén karácsonykor a spanyolországi Espetonában látható az a gyémántokkal, drágakövekkel és designer ékszerekkel díszített karácsonyfa, amely jelenleg a legdrágább fenyő címét viseli. A nem mindennapi dekorációt a Kempinski Hotel Bahia halljában járhatják körbe a vendégek – olvasható a Világjáró Magazin cikkében.

A 15 millió dollárt érő fát Debbie Wingham tervezte és vörös, fehér, rózsaszín, valamint fekete gyémántokkal rakta tele.

De hogy még pazarabb legyen a látvány felkerült az ágakra pár Bulgari, Cartier, Van Cleef & Arpels és Chanel ékszer is. A habot a tortán a 3D-s nyomtatóval készült csokipávák, madártollak, strucctojások és parfümös üvegcsék jelentik.

Amint már említettük, a Kempinski több milliós fenyője egyedi, de nem az első és valószínűleg nem is az utolsó a méregdrága karácsonyfák sorában. 2010-ben Abu-Dzabi állt a topon az Emirates Palace Hotelben található karkötőkkel, nyakláncokkal és órákkal feldíszített fájával, amely 11 millió dolláros értékével még a Guinness világrekordot is felállította. 2016-ban pedig a tokiói Ginza Tanaka ékszerbolt mutatott be egy 4000 méternyi aranyhuzallal átfont fát, amely a becslések szerint 1,8 millió dollárt ért.