Télen a gyümölcsök közül az almát részesítik előnyben az emberek

alma, gyümölcs, Tesco
Budapest, 2012. október 5. Almák a zöldségosztályon a Tesco Váci úti Extra áruházában, ahol a magyar almát népszerűsíti Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára 2012. október 5-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A téli időszakban a gyümölcsök közül az almát részesíti előnyben a magyar lakosság - mondta a Magyar Hírlapnak Ledó Ferenc, a zöldség-gyümölcs ágazat országos szakmaközi szervezetének, a FruitVeB Hungarynak az elnöke.
Vágólapra másolva!

A lapban megjelent nyilatkozatából az is kiderül, hogy a lakossági fogyasztás fedezéséhez nincs szükség importra, köszönhetően a kiváló minőségű és nagy mennyiségű termésnek. Az alma termelése éves szinten meghaladja a kétszázezer tonnát, a fogyasztás pedig nagyjából száznyolcvan- és kétszázezer tonna között mozog.

Almák a zöldségosztályon Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ledó Ferenc kiemelte, hogy népszerűek a déligyümölcsök is, amelyeket általában Olaszországból, Spanyolországból és Görögországból importálnak.

Az adatok szerint továbbra is kilencven kilogramm gyümölcsöt vásárolnak a hazai háztartások évente. Az ideális fogyasztási mennyiség százhúsz kilogramm lenne - tette hozzá az elnök.