Csökkent a videojátékok eladása idén

microsoft xbox series x project scarlett játékkonzol videojáték
Xbox Series X
Vágólapra másolva!
A videójáték eladások ugyan csökkentek 2019-ben – mivel az ipar az új konzolok jövő évi debütálására készül – de több játék így is rekordeladásokat produkált – összegzi a Business Insider.
Vágólapra másolva!

Összességében az új konzolok, vagyis a Sony PlayStation 5 és a Microsoft Xbox Series X miatti várakozások körülbelül

12 százalékkal csökkentették a videójáték értékesítést,

de 2019-es év legkeresettebb játékai így is új rekordokat értek el.

Xbox Series X konzol Forrás: Microsoft

Különösen az olyan népszerű franchise játékok teljesítettek jól, mint a Call of Duty lövöldözős videójáték és a Pokémon.

Az NPD csoport adatai szerint 2019 legkeresettebb tíz játékából nyolc folytatás volt, míg további két játék a Csillagok háborúja filmekhez kapcsolódik, valamint a kritikusok által elismert Mass Effect játék alkotói készítették.

A Call of Duty: Modern Warfare játék októberi nyitóhétvégéjén 600 millió dolláros (177,2 milliárd forint) eladást termelt, ami

a franchise legjobb kezdeti megjelenése lett.

Illusztráció Forrás: AFP/2017 Getty Images/Michael Kovac

A konzolok piacát idén a Nintendo Switch uralta:

szeptemberben piacra dobta a japán cég a hordozható játékkonzol Switch Lite verzióját, amit 200 dolláros (59 ezer forint) áron értékesítettek, és ezzel az eladások 40 millió darabszámra kúsztak fel. Ráadásul a Nintendo Switch az egyik leggyorsabban eladott játékkonzollá vált.

Ezen felül a japán multinacionális cég nemrég megjelent termékeivel Kínában is, aminek hatására a vállalat részvényeinek ára másfél éve nem látott magasságba szökött.