A hazai halfogyasztás megduplázását tervezi az agrártárca

Gourmet Fesztivál 2018
A workshopon megtanultuk a balatoni sudár ponty tisztítását és filézését is.
Vágólapra másolva!
Nő a magyarországi halfogyasztás az utóbbi tíz évben, de még mindig messze az európai uniós átlag alatt van; az agrártárca azon dolgozik, hogy az egy főre jutó éves 5,7 kilogrammos átlag megduplázódjon Magyarországon - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a halfogyasztást népszerűsítő sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A jó minőségű hazai halak fogyasztásának növelése piacot biztosít a magyar termelőknek. A halgazdálkodás nemzetgazdasági jelentőségű, hozzájárul a vidéki régiók stabilitásához és a fenntartható fejlődéshez - mutatott rá az államtitkár.

A halfogyasztást ösztönző már megtett intézkedések közül Farkas Sándor kiemelte

a halhús általános forgalmi adójának 27 százalékról 5 százalékra csökkentését,

illetve a Minőségi Magyar Hal védjegy bevezetését a magyar termelésű minőségi halak és haltermékek megkülönböztetésére, az irántuk megnyilvánuló vásárlói bizalom és igény erősítésére.

A magyar halak finomak, fogyasztásuk rendkívül egészséges - hangsúlyozta az államtitkár.