Órákkal lerövidítheti a repülőutakat ez az űrcég

Blue Origin, New Shepard
This handout photograph obtained courtesy of Blue Origin in an undisclosed date and place shows the New Shepard booster. The two companies leading the pack in the pursuit of space tourism say they are just months away from their first out-of-this-world passenger flights -- though neither has set a firm date. Virgin Galactic, founded by British billionaire Richard Branson, and Blue Origin, by Amazon creator Jeff Bezos, are racing to be the first to finish their tests -- with both companies using radically different technology. / AFP PHOTO / BLUE ORIGIN / HO / With AFP Story by Ivan COURONNE: First space tourist flights could come in 2019 == RESTRICTED TO EDITORIAL USE / MANDATORY CREDIT: "AFP PHOTO / BLUE ORIGIN " / NO MARKETING / NO ADVERTISING CAMPAIGNS / DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS == /
Vágólapra másolva!
Kilőtt az űrturizmussal foglalkozó Virgin Galactic árfolyama, miután egyre több szakértő van azon a véleményen, hogy a startup megváltoztathatja az légi közlekedést és a jövőben ezermilliárd dolláros éves bevételt generálhat.
Vágólapra másolva!

A hét elején 12 százalékkal nőtt a Virgin Galactic árfolyama, miután a Morgan Stanley közzétette a vállalattal kapcsolatos előrejelzését.

Az elemzők szerint a részvény a következő években a jelenlegi 8 dollárról átlépheti a 60 dolláros szintet, amennyiben a vállalat eléri célkitűzéseit.

A Virgin Galactic az eredeti tervek szerint turistákat juttatott volna az űrben, azonban jelenleg inkább a szupergyors, az űrben történő utazásban látják a lehetőséget, amelynek köszönhetően drasztikusan csökkenne a repülési idő.

illusztráció Forrás: AFP/Blue Origin

A Morgan Stanley a jelentésben megjegyzi, hogy jelenleg még az űrturizmus megvalósításába fektetnek az emberek, azonban a valódi lehetőség a Virgin Galactic légi közlekedésre gyakorolt hatásaiban vannak, hiszen ha a vállalatnak sikerül áttörést elérnie ezen a területen, akkor teljesen megreformálhatják a repülés jelenleg ismert formáját.

A Galactic is ezen a véleményen van, mert a vállalatnál abban hisznek, hogy bevételük jelentős részét a jövőben a hiperszonikus utazás hozza majd.

Egy másik cég, a Sam Korus is készített egy felmérést, amelyből kiderült, hogy 2,7 millió ember lenne hajlandó 100 ezer dollárt fizetni azért, hogy órákkal lerövidítse utazásának idejét.