Kétmillió forintot nyerhetnek a kiváló tanulók az iskoláiknak

Vágólapra másolva!
Már elindult a jelentkezés a Pénzügyminisztérium "Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjára". A kimagasló tevékenységet felmutató tanulót 150 ezer forinttal, általános vagy középfokú iskola tanárát félmillió forinttal, iskolát pedig kétmillió forinttal díjazzák.
Vágólapra másolva!

A díjazottakra javaslatot 2020. március 31-ig lehet tenni - tájékoztatott Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár.

Javaslatot a díjazottak személyére

az iskola fenntartója, vezetője, illetve a szülői munkaközösség tehet,

amelyet elektronikusan (a putudatossag@pm.gov.hu e-mail címen keresztül) lehet eljuttatni a Pénzügyminisztérium részére - ismertette az eljárás menetét az államtitkár.

Felidézte, hogy kormány 2017 végén fogadta el a pénzügyi tudatosság előmozdítását segítő stratégiáját, amelynek keretében számos intézkedés támogatja a lakosság felvilágosítását a pénzügyi ismeretek és a pénzügyileg körültekintő és megfontolt magatartás erősítése érdekében.

A Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj lényeges lépés lehet azon az úton, amely a teljes magyar lakosság pénzügyekben jártasságát célozza - jegyezte meg az államtitkár. A pénzügyi alapismeretek ma már nélkülözhetetlenek, ezért különösen fontos az, hogy

a diákok már minél korábban jártassá váljanak a pénzügyekben.


Az először az idei tanév tavaszán elnyerhető díj annak a magas szintű munkának az elismerése, amelyet a diákok, a pedagógusok és az iskolák ebbe fektetnek - szögezte le Gion Gábor.