Hamarosan valóra válhat az IKEA nagy terve: meghódíthatják a világűrt

Mars felszíne
Surface de Mars vue par la sonde Mariner 7 - Mariner 7 view of martian craters - Crateres martiens pres du pole sud vus par la sonde Mariner 7 en aout 1969. Image recolorisee. Mars craters near south pole seen by Mariner 7 in august 1969. Recolorized picture ©Steven Hobbs/Nasa/Novapix/Leemage
Vágólapra másolva!
Az IKEA úgy véli, az élhető kis terek kialakítása más bolygókon is működhet. A cég sokat dolgozott olyan Föld-bázisú kutatóközpontok épületein, amelyek a marsi közeget imitálták.
Vágólapra másolva!

Az IKEA egyik dizájnere, Christina Levenborn sok időt töltött az utahi Mars Sivatag Kutatóközpontban, ahol igyekeztek a lehető legjobban szimulálni a Marsra jellemző közeget - irja a Trade Magazin.

A NASA azt reméli, hogy 2024-re a Holdon gyakran fordul majd meg ember, ami azt jelenti, hogy az IKEA kis terei hamarosan „élőben" is kipróbálhatóak lesznek a bolygón kívül.

A Mars felszíne Forrás: AFP/leemage/Steven Hobbs/Nasa/Novapix

Levenborn tervezett egy IKEA-kollekciót, amelynek lényege, hogy az egyébként rendkívül zsúfolt privát terek hogyan lehetnek mégis élhetőek, könnyen átrendezhetők és letisztultak. Ha valóra válik az álom és az ember tényleg megvetheti a lábát a Holdon, akkor a Földről jól ismert bútorok és berendezési tárgyak között töltheti majd az idejét.