Rég nem látott rekordáron a Nintendo részvények

Nintendo, Nintendo Switch
SAN DIEGO, CA - JULY 22: Actress Julie Ann Emery from the television series "Preacher" stopped by Nintendo at the TV Insider Lounge to check out Nintendo Switch during Comic-Con International at Hard Rock Hotel San Diego on July 22, 2017 in San Diego, California. Michael Kovac/Getty Images for Nintendo/AFP
Vágólapra másolva!
A japán Nintendo legnépszerűbb konzolja a hordozható Nintendo Switch, amely néhány éven belül Kína legnagyobb játékkonzoljává válhat, ám az ázsiai piacon olyan versenytársakkal kell szembenéznie, akik ingyenes mobiljátékokat dobnak a piacra – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

Kínában mostantól kapható a Nintendo Switch, amelyet a kínai játék óriás, a Tencent dobott a piacra.

Már a megjelenés előtti napon 105 ezer ember foglalta le magának Nintendo Switch kézikonzolt a JD.com e-kereskedelmi oldalon.

A Fenqile e-kersekedelmi weboldal szóvivője elmondta, hogy ez a legnépszerűbb konzoltermékük az elmúlt években.

Illusztráció Forrás: AFP/2017 Getty Images/Michael Kovac

Ugyancsak a héten a Nintendo részvénye 2,9 százalékkal emelkedett, elérve a 2018 május óta rögzített legmagasabb napi szintet.

Elemzők szerint a cég várhatóan további 100 ezer terméket ad el karácsonyig. A Wedbush Securities becslései szerint a Nintendo összességében 10 millió Switch kézikonzolt fog értékesíteni Kínában, és az első évben elérheti a 4 millió darabos eladást.

A kézikonzol 2017 márciusában jelent meg világszerte,

azóta 41,67 millió darabot adtak el belőle.

Illusztráció Forrás: langer hans / XDA Developers

A játékkonzol gyártóknak, mint a Nintendo, a Sony és a Microsoft, Kína egyedülálló piac, hiszen a konzolokat 2014-ig tiltották az országban, ráadásul az éves értékesítés 1,3 százalékát teszik ki – állítja a Niko Partners piackutató cég.

Ugyanakkor a külföldi konzolokhoz nem hivatalos forrásokon keresztül is hozzáférnek a kínaiak, és a szürke piaci eladások tavaly meghaladták a legális eladások mértékét.

Az elemzők számos ok miatt optimisták a Switch kínai potenciáljára vonatkozóan, ideértve a termék árazását és annak játékkínálatát.

A kézikonzolt 2.099 jüanért (89 ezer forint) árulják,

ami olcsóbb, mint a két vetélytárs árai. Továbbá a Nintendo olyan exkluzív tartalmakat kínál, amikhez a kínai vásárlók más helyen nem jutnak hozzá, mint például a Mario, a Zelda vagy a Pokémon márkanevek.

Ráadásul a Nintendo termékével utazás közben is lehet játszani, ami vonzó lehet a mobiljátékok kedvelőinek körében.