Egy nagy bankház 1500 alkalmazottjától válik meg

MORGAN STANLEY SAID TO BE IN MERGER TALKS WITH WACHOVIA HORIZONTAL
The logo for Morgan Stanley is seen at their headquarters in Times Square September 18, 2008 in New York City. Morgan Stanley and Wachovia Corp. are reportedly discussing a possible merger following the collapse of Lehman Brothers Holdings Inc. Mario Tama/Getty Images/AFP = FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS AND TELEVISION USE ONLY =
Vágólapra másolva!
Az amerikai Morgan Stanley 1.500 dolgozójától válik meg, elsősorban a világgazdasági bizonytalanságok miatt. Az elbocsátások a technológiai és a műveleti részlegeket érintik.
Vágólapra másolva!

Jelenleg mintegy 60 ezren dolgoznak az amerikai multinacionális pénzintézetnél, az elbocsátásokkal 2 százalékkal csökken a munkavállalók száma, és

körülbelül 150-200 millió dollárt takarítanak meg

–állítja egy bennfentes.

Illusztráció Forrás: AFP/Mario Tama

A Wall Street-i vállalatok nagy nyomás alatt állnak

az alacsony kamatlábak, a lassú gazdasági növekedés és a pénzügyi piacok ingadozása miatt, továbbá a mesterséges intelligencia és egyéb technológiai vívmányok miatt, amik átalakítják a hagyományos banki szolgáltatásokat.

A Morgan Stanley kompenzációs költségei a harmadik negyedévben magasabbak voltak, miközben a bevétel növekedése lelassult.

– mondta James Gorman vezérigazgató.

Illusztráció Forrás: Imaginechina/Zhuang yi - Imaginechina/Zhuang Yi

Számos európai bank szintén elbocsátásokat tervez, hogy kontrollálja kiadásait:

a német Deutsche Bank júliusban jelentette be, hogy globális hitelezői részlegét 18 ezer munkavállalóval csökkenti.

Az IHS Market szerint a mesterségesek intelligencia bevezetése 2030-ig 1,3 millió amerikai és félmillió brit banki alkalmazottat fog érinteni.

A bank szektorban foglalkoztatottak száma mintegy 200 ezer fővel csökkenhet a következő évtizedben,

mivel a bankok évente 150 milliárd dollárt költenek technológiai fejlesztésekre, többet, mint bármelyik egyéb iparágban – nyilatkozta Mike Mayo, a Wells Fargo banki elemzője.