Tízezrek örülhetnek az Örs vezér terére tervezett változásnak

gödöllői hév örs vezér tere
Budapest, 2012. október 22. Szerelvény érkezik a BKV 8-as (gödöllői) HÉV-vonalán a zuglói végállomásra, a főváros XIV. kerületében, az Örs vezér terén. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A zuglói képviselő-testület még karácsony előtt tárgyalhat arról az előterjesztésről, amely felgyorsítaná a mozgólépcső vagy mozgójárda építését az Örs vezér téri aluljáróba.
Vágólapra másolva!

A testület legutóbb 2015-ben kérte fel a polgármestert, hogy kezdeményezze a fővárosnál az akadálymentesítést, de a munka nem kezdődött el. Ez megváltozhat most, mert ha elfogadják az előterjesztést, akkor a kerület vezetése megteszi a szükséges intézkedéseket a fővárosi önkormányzatnál - írja a Napi.hu.

Illusztráció Forrás: MTI/Jászai Csaba

A tárgyalás előtt álló előterjesztés szerint

a mozgólépcső a kisgyerekesek és a nyugdíjasok mozgását is nagy mértékben segítené.

Jelenleg a zuglói oldalon a Kerepesi úti lakótelepen, valamint a Füredi úti lakótelepen élő zuglóiak tízezreinek életét keseríti meg annak hiánya.