Enyhébb büntetésre számíthat a Nissan

nissan
A newly delivered Nissan car is seen. The Japanese brand now owns 40 percent of rival Mitsubishi’s stock and has announced that it will replace the company’s head of research and development. Previous executive vice president of Nissan’s research and development Mitsuhiko Yamashita is said to become the new head or the same department at Mitsubishi.(Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Nissan egykori vezérigazgatóját, Carlos Ghosnt tavaly novemberben tartóztatták le Tokióban többek között azért, mert valós fizetésénél kevesebb jelent meg a cég könyvelésében, emellett pedig személyes veszteségeit gyakran a Nissan-nál könyvelte el, mint céges veszteség.
Vágólapra másolva!

A Nissan, a Reuters információ szerint, 22 millió dolláros büntetésre számíthat, mivel a hamis adatokat közölt a pénzügyi jelentéseiben.

Ez az összeg nyár közepén még 40 millió dollár volt, azóta viszont japán második legnagyobb autógyártója segített a hatóságoknak a nyomozásban, így enyhébb bírságot kapnak a szakértők szerint.

illusztráció Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A Reuters-nek nyilatkozó forrás elmondta, hogy a büntetést egy négy éves időszakra vonatkozóan szabták ki, amely 2018 márciusával zárult.