Soha nem látott módon csempészett Harley Davidsont a légicég vezére

Harley Davidson Roadster menetpróba (2019)
Vágólapra másolva!
Rövid úton kitették az indonéz nemzeti légitársaság, a Garuda elnök-vezérigazgatóját, miután kiderült, Harley Davidson motort csempészett az országba, ráadásul úgy, hogy egyik beosztottja nevét tüntette fel a kapcsolódó vámpapírokon - írja az Asia Times.
Vágólapra másolva!

Az indonéz állami tulajdonú vállalatokat felügyelő miniszter közlése szerint a légitársaság vezetője, Ari Ashkara, a múlt hónapban Franciaországból beszállíttatott egy szétszerelt Harley Davidson motorkerékpárt. Ashkarát azzal vádolják, hogy az alkatrészeket konténerekben rejtette el, és egyik helyettese nevét tüntette fel a szállítmány dokumentációjában.

Képünk illusztráció Forrás: Origo

A gyanú szerint a motorkerékpár-csempészet célja az volt, hogy a vezető elkerülje a 800 millió rúpia (több mint 17 millió forint) értékű járműre vonatkozó vámhatósági bejelentést.

A Garuda korábban azt közölte, a motor alkatrészei több alkalmazotthoz kapcsolódnak, és azokat az előírtaknak megfelelően jelentették be a francia vámhatóságnak. A légitársaságot most, a miniszter bejelentése után, újra megkeresték a lapok, de a cégtől nem válaszoltak az újságírói kérdésekre.