A világ legjobb pezsgői közé választottak egy magyar rosét

Az üde, mélyrózsaszín színű Hungaria Rosé Extra Dry a francia Effervescents du Monde 2019 világversenyen aranyérmet szerzett
Vágólapra másolva!
Egyedülálló sikerrel zárta szereplését a Franciaországban megrendezett világversenyen a Hungaria pezsgőcsalád egyik legújabb tagja, az üde, mélyrózsaszín színű Hungaria Rosé Extra Dry. Nem 'csupán' aranyérmet szerzett, hanem a világ TOP10 legjobb pezsgője közt végzett a francia Effervescents du Monde 2019 világversenyen. Ez az első alkalom, hogy Magyarország ilyen elismerésben részesült a dijoni megmérettetésen.
Vágólapra másolva!

A pezsgők (sparkling wines) nemzetközi versenyét, az Effervescents du Monde-ot 17. alkalommal tartották meg Franciországban, ahol ez alkalommal 22 ország 564 buborékos itala csapott össze. A több mint 100 főből álló nemzetközi zsűri három napon át vizsgálta szigorú minőségi elvárások mentén és a legmegfelelőbb kóstolási körülmények közt a benevezett italokat.

Egyébként még két másik magyar pezsgő is szép eredménnyel szerepelt a versenyen, mind a kettő ezüstéremben részesült.

Az üde, mélyrózsaszín színű Hungaria Rosé Extra Dry a francia Effervescents du Monde 2019 világversenyen aranyérmet szerzett Forrás: Origo

A díjnyertes Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőt a játékos gyümölcsösség jellemzi. A Hungaria Pezsgő közleménye szerint tisztaságában egymásra találnak a könnyed üdeség jegyei és a buborékok. Friss savai, átható ribizlis málna íze, mélyrózsaszín színe és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak.

Az ünnepek közeledtével remekül párosítható karácsonyi kacsával, füstölt lazacos salátával és könnyű tésztaételekkel.

A friss aranyérmes pezsgő hazánkban jelenleg a nagyobb élelmiszerláncok üzleteiben és online is könnyen elérhető.