Megrohanták a boltokat az Aldi különleges répájáért

Aldi
A logo is pictured on a sign outsude an Aldi supermarket store in London on September 26, 2016. Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. / AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas
Vágólapra másolva!
Korlátozta az Aldi brit lánca karácsonyi sztártermékének vásárlását - írja a Guardian. A vásárlók megőrülnek Kevinért, a plüssből készült répafiguráért, a cég viszont azt szeretné, ha mindenkinek jutna belőle.
Vágólapra másolva!

Kevin illetve a figurához köthető termékek 2016 óta vannak jelen a diszkontlánc brit üzleteiben, és azóta komoly népszerűségre tettek szert. A répafigurának valóságos rajongótábora alakult ki néhány év alatt, így az Aldi idén a korábbiaknál is nagyobb készletekkel, 2 millió kevines termékkel töltötte fel boltjait növember utolsó napjaira, amikortól kaphatókká váltak a répás játékok és más cikkek.

Úgy tűnik azonban, mindez kevés volt.

A beszámoló szerint múlt hét csütörtökön a vásárlók megrohantak több boltot is, és hosszú sorokat is képesek voltak kiállni azért, csak hogy hozzájuthassanak a vállalat karácsonyi kabalafigurához. Kevin, a répaember idén is olyan jól teljesített: a vásárlók marokszámra vitték a 2 fontért beszerezhető alapfigurát, de jól fogyott a 19,99 fontért árult, három láb magas Kevin-játékból is.

A vásárlói őrület miatt az Aldi úgy döntött, korlátozza a vásárlóként megvehető kevines termékek számát.

A cég beszerzési igazgatója elmondta, tudják, hogy Kevin hatalmas népszerűségnek örvend, de szeretnék minden rajongónak megadni az esélyt, hogy hozzájusson idén is a figrához. Ezért egy vevő legfeljebb két plüss Kevin-répát vásárolhat egyszerre.