Van még Erzsébet-utalványa? Akkor nagyon kell sietnie

erzsébet utalvány fizetés Nemzeti Üdülési Alapítvány Adni jó! Árpádházi Szent Erzsébet
Budapest, 2012. január 20. Erzsébet-utalványok a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Adni jó! Árpádházi Szent Erzsébet gyermekrajz-pályázatának díjátadó ünnepségén, az Országházban. Az első helyezett rajz rákerül az utalványt tartalmazó borítékokra. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Aki ebben a hónapban nem használja fel az Erzsébet-utalvány bármilyen formáját, annak elvész a pénze. Az Erzsébet Utalványforgalmazó 2020. január 1-jétől már csak a beváltott utalványok elszámolásával foglalkozik - hívja fel a figyelmet Azénpénzem.hu.
Vágólapra másolva!

A jelenleg forgalomban lévő, valamennyi érvényes, papíralapú vagy elektronikus Erzsébet-utalványt a mintegy 60 ezer elfogadóhelyen, a megszokott kényelemmel használhatják fel az utalványbirtokosok a lejárati időn belül, legkésőbb 2019. december 31-ig – olvasható a „Magyarország kedvenc utalványa" oldalon.

Az Erzsébet-utalványcsalád tagjai, vagyis az étkezési, az ajándék, a kultúra, a sport és a ruházati Erzsébet-utalványok mind papíralapon, mind az elektronikus Erzsébet-utalvány Plusz kártyára töltve egységesen csak az idén érvényesek.

Az Erzsébet Utalványforgalmazó 2020. január 1-jétől már csak a beváltott utalványok elszámolásával foglalkozik.

Erzsébet-utalványok a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Adni jó! Árpád-házi Szent Erzsébet gyermekrajz-pályázatának díjátadó ünnepségén Forrás: MTI/Soós Lajos

Valójában az utalvány, például a Lidl üzletlánc boltjaiban már október 7-étől nem váltható be. Mint indoklásul a Napi.hu érdeklődésére korábban elmondták: „az a tény, hogy az Erzsébet utalványok és -kártyák felhasználásának érvényessége 2019. december 31-én megszűnik, nem teszi indokolttá azt az informatikai fejlesztési költséget, amely a kártyák elfogadásához elengedhetetlen az áruházlánc kasszarendszerének modernizálása során".