Nő a távoli munkavégzés népszerűsége

könyvelő, könyvelés, adó, laptop, mérleg, számok, papír, toll, táblázat
Vágólapra másolva!
Egyre több vállalat látja a távoli munkavégzés bevezetésének előnyeit. Manapság az Egyesült Államokban a cégek kétharmadánál található már olyan pozíció, amit távoli munkavégzéssel is be lehet tölteni, és kutatások szerint, 2025-ig a távolból dolgozó munkavállalók száma megegyezik majd az irodai dolgozók számával – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

A 2007-ben elindított FlexJobs több mint ötven kategóriában listázza a rugalmas munkahelyeket. Ráadásul az amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal (BLS) által a leginkább növekvő munkavállalói létszámot felvonultató szakmák között számtalan rugalmas munkalehetőség – vagyis távoli munka, rugalmas időbeosztás vagy részmunkaidős lehetőség – is szerepel. Ezek száma legalább 23 százalékkal fog növekedni.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

– nyilatkozta Sara Sutton, a FlexJobs alapítója és vezérigazgatója, hozzátéve, hogy az otthoni és távoli munkavégzéshez jól kidolgozott rendszerre, valamint információbiztonságra is szükség van.

2018 és 2028 között az egészségügyben, a számítástechnikai és informatikusi szektorban valamint a matematika körében várható százalékos növekedés a BLS adatai szerint.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A FlexJobs szerint 2020-ban várhatóan az otthoni ápolók (37 százalék), az információbiztonsági elemzők (32 százalék), az orvos asszisztensek (31 százalék), valamint a statisztikai szakemberek (31 százalék) körében nő a munkahelyek száma, amelyek ráadásul rugalmas munkavégzési lehetőséget is kínálnak.