Fantasztikus nemesfém forintérmék érkeznek jövőre

Emlékérme-kibocsátás a Himnusz megzenésítésének 175. évfordulója alkalmából
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) fél évszázados emlékérme-kibocsátási hagyományainak szellemében, 2020-ban összesen tizenöt témában, négy korábbi sorozatot folytatva, 29 emlékérme kibocsátását tervezi. Két arany, tizenkettő ezüst és két önálló színesfém emlékérme, valamint a nemesfém emlékérmék színesfém változatai szerepelnek a kivételesen gazdag jövő évi programban. 
Vágólapra másolva!

Összességében a 2020. évi emlékérme-kibocsátási program összetételében és kivitelezésében is sokszínűnek ígérkezik. Folytatódnak olyan, a korábbi években megkezdett és a gyűjtők körében népszerű emlékérme-sorozatok, mint a középkori magyar aranyforintokat, a hazai nemzeti parkokat, a nemzeti emlékhelyeket, illetve a magyar pásztor- és vadászkutyákat bemutató sorozatok. Emellett jeles történelmi, tudomány-, sport- és művészettörténeti évfordulók, nemzetközi események, kiemelkedő sportesemények egyaránt megjelennek az érméken.

Az MNB 2020. évi emlékérme-kibocsátási programja:

Forrás: MNB

A 2014 óta érvényben lévő értékesítési politika szellemében minden nemesfém emlékérmének megjelenik az alacsonyabb névértékű színesfém változata is. Ez a kivitel nem csupán a választékot bővíti, hanem kedvező ára miatt elősegíti az emlékérmék népszerűsítő, tájékoztató szerepének még hatékonyabb érvényesülését.

A grafikai tervek publikálásával egy időben az emlékérméket gyártó és forgalmazó Magyar Pénzverő Zrt. előjegyzési lehetőséget indít a 2020-as program részeként megjelenő emlékérmékre (részletek a https://www.penzvero.hu/ honlapon).