A száz dollárért vett James Bond autóról mintázták az új Teslát

L'espion qui m'aimait james bond lotus sous marin
L'espion qui m'aimait The spy who loved me 1977 real Lewis GIlbert Roger Moore. COllection CHristophel © united artists
Vágólapra másolva!
Egy elhagyatott raktár megvásárlásáért száz dollárt fizetett 1989-ben New Yorkban egy házaspár. Az épületben - legnagyobb meglepetésükre - találtak egy elhagyott 1976-os Lotus Espirit sportkocsit, amelynek komoly szerepe volt "A kém, aki szeretett engem" című James Bond filmben – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

Az 1977-es filmben az autó átalakult tengeralattjáróvá és még rakétát is ki tudott lőni.

Az 1977-es filmben használt Lotus Forrás: Collection Christophel/© united artists/© United Artists

A házaspártól – akik egyetlen James Bond filmet sem láttak – egy évvel később, majdnem egymillió dollárért vásárolta meg Elon Musk az autót, amely egyike volt a forgatásnál használt nyolc járműnek.

– nyilatkozta Doug Redenius autóhitelesítő, aki az Ian Fleming Alapítvány társalapítója. Mint mondta, a névtelenséget kérő házaspár autójáról úgy értesült, hogy a szállítást végző kamionsofőr felhívta az alapítványt.

Miután felújíttatták a házaspár alkalmi kiállításokon mutatta be a járművet, majd 2013-ban árverésre bocsátották.

A Lotust az RM Sotheby's aukcióján egy névtelen vevőnek adták el 997 ezer dollárért (301 millió forint). Utóbb azonban kiderült, hogy a Tesla és SpaceX alapítója, Elon Musk volt a vásárló, aki fiatal korában James Bond filmeket nézve nőtt fel.

Tesla Cybertruck Forrás: Tesla

Az eredeti autót egy tengermérnöki vállalat alakította át működő tengeralattjáróvá mintegy 100 ezer dollárért, ami mai áron úgy 425 ezer dollárnak (128,4 millió forint) felel meg.

Elon Musk korábban elmondta, hogy ez a Lotus volt az egyik inspirálója a nemrég bemutatott Cybertrucknak, amiből eddig közel 200 ezer darabot rendeltek meg.