Folytatódnak az adócsökkentések jövőre is

IZER Norbert
Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
Az adócsökkentések folytatódnak jövőre is, a kormány minden dolgozó nyugdíjast mentesít a járulékfizetés alól, a kis- és középvállalkozások (kkv-k) esetében pedig jövőre a kisvállalati adó mértéke 13-ról 12 százalékra mérséklődik - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára a "Nemzeti adókonzultáció" című rendezvényen.
Vágólapra másolva!

Izer Norbert kiemelte:

a gazdasági növekedés hátterében az adócsökkentés áll,

mert amióta csökkennek az adók, nő a gazdaság, bővül a foglalkoztatás és a bérek is. A bruttó hazai termék (GDP) növekedése 2018-ban elérte az 5,1 százalékot, az idei év második negyedévében az 5,2 százalékot, a harmadikban az 5 százalékot.

Ezzel az értékkel Magyarország az európai uniós rangsor első helyén van.

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az államtitkár szerint a jelenlegi kormány az adócsökkentés kormánya, 2010 óta folyamatosan csökkennek az adók, 15 százalékra mérsékelte a kabinet a személyi jövedelemadót, 9 százalékra a társasági adót, emellett a szociális hozzájárulási adó is folyamatosan csökken 2016 óta. Ma a magyar vállalkozások fizetik az Európai Unió legalacsonyabb társasági adóját, és a magyar emberek az Európai Unió harmadik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját.