Az MFB 120 milliárd forint összegű klubhitel szerződést kötött

új forint bankjegyek
Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 120 milliárd forint összegű, ötéves futamidejű klubhitel szerződést kötött, amely lehetőséget nyújt arra, hogy a bank változatlan intenzitással folytathassa az elmúlt időszakban felgyorsult hitelkihelyezési tevékenységét - közölte az MFB.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a forrásbevonásra - amely az egyik legnagyobb volumenű a bank történetében - november 15-én került sor.
A hitelt egy hat hazai bankból álló konzorcium nyújtja, amelynek tagjai az Erste Bank Hungary Zrt., a K&H Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt., az OTP Bank Nyrt., a Takarékbank Zrt. és az UniCredit Bank Hungary Zrt. A hitelszerződéssel kapcsolatos koordinációs ügynöki feladatokat az OTP Bank, az általános ügynöki feladatokat pedig az UniCredit Bank látja el.

Forrás: MTI/Oláh Tibor

A klubhitelek lényege, hogy a hitelfelvevő nem egyetlen pénzintézettől, hanem több banktól, azaz az általuk alkotott csoporttól jut forráshoz,

amelyet a résztvevők azonos feltételekkel és futamidőre biztosítanak. A mostani ügyletnek köszönhetően az MFB a jövőben is a lehető legkedvezőbb feltételekkel nyújthat hitelt a hazai kis- és középvállalkozásoknak, maximálisan figyelembe véve a különböző ágazati és területi igényeket is - írja bank közleménye.
Az ügylet az MFB szerint jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a bank maradéktalanul teljesíteni tudja a magyar állam, mint tulajdonos elvárásait: a gazdaságpolitikai célkitűzések megvalósításának támogatását és a belföldi bankközi hitelpiac további élénkítését.