Hihetetlen újítást jelentett be a Coca-Cola - videóval

A Coca-Cola hamarosan az innovatív KeelClip™ technológiával csomagolja multipack kiszereléseit Európában
Vágólapra másolva!
A The Coca-Cola Company és stratégiai palackozó partnerei, a Coca-Cola HBC (Coca-Cola Hellenic Bottling Company) és a Coca-Cola European Partners bejelentették, hogy az Európai Unió területén, fokozatosan bevezetik a KeelClipet, amely egy innovatív, kisméretű, kartonpapír-alapú csomagolási megoldás. A lépés, amely jelenleg egyedülálló az alkoholmentes üdítőitalok piacán, támogatja a Coca-Cola azon törekvését, amely szerint úttörő csomagolási technológiák alkalmazásával még fenntarthatóbbá teszi a működését, ezzel növelve az újrahasznosítási arányt és csökkentve ökológiai lábnyomát. A vállalatok így közelebb kerülnek globális célkitűzésük, a Hulladékmentes Világ megteremtéséhez.
Vágólapra másolva!

A három fél szorosan együttműködik a Graphic Packaging International nevű szervezettel – a KeelClip fejlesztője – annak érdekében, hogy a fenntartható csomagolási megoldás a fogyasztókhoz is eljuthasson.

Ez az újfajta csomagolás nemcsak lecseréli a zsugorfóliát, hanem a papír és karton felhasználását is a lehető legalacsonyabb szinten tartja.

Forrás: Coca-Cola HBC Magyarország

A kezdeményezés keretében, a Coca-Cola Hellenic csoport 2021 végére az Európai Unióhoz tartozó minden piacán eltávolítja a zsugorfóliát az összes multipack csomagolásáról. A Coca-Cola HBC – a Coca-Cola HBC Magyarország anyavállalata – összesen mintegy 15 millió eurót fektet be a KeelClip csomagolás bevezetésébe, amely először Írországban és Lengyelországban jelenik meg a jövő év elején. Ezt követően Ausztria, Olaszország, Svájc majd Románia következik 2020-ban. A KeelClip 2021 végére váltja fel a jelenlegi zsugorfóliát a Coca-Cola HBC összes uniós piacán.

Magyarországon 2021 első negyedévében várható az új csomagolás megjelenése a boltok polcain.

Az intézkedés 2000 tonna műanyag és 3000 tonna szén-dioxid-kibocsátás megtakarításával jár majd együtt éves szinten. A KeelClipet minden olyan alumíniumdobozos multipack csomagolás esetében alkalmazni fogják, amelynek darabszáma nem haladja meg a nyolcat. Az ennél nagyobb multipackeket kartonpapír borítás fogja majd össze.

A KeelClip az innovatív és fenntartható csomagolási megoldásokba való legújabb befektetésük.

– hangsúlyozta Marcel Martin, a Coca-Cola HBC Csoport ellátási lánc Igazgatója.