Így próbálgatják szerencséjüket a nők

Woman dreaming of financial success Shirt Eyesight Girls Women Females Loan Incentive Inspiration Facial Expression Winning Looking Up Sack Lottery Paper Currency Currency Thinking Dollar Sign The Way Forward Backgrounds Caucasian Ethnicity Wealth Success
Woman dreaming of financial success
Vágólapra másolva!
A közhiedelemmel ellentétben nemcsak a férfiak, hanem a női játékosok körében is népszerűek a különböző típusú szerencsejátékok. Annak érdekében, hogy átfogóbb képet lehessen alkotni a hölgyek játszási szokásairól, a Szerencsejáték Zrt. hiánypótló kutatást készített, amely kifejezetten ezt a témakört vizsgálja meg. A reprezentatív minta alapján készült felmérés néhány igazán érdekes tényre világított rá - olvasható a vállalat közleményében.
Vágólapra másolva!

A nők leginkább kedvelt játéka a kaparós sorsjegy, amely körükben majdnem háromszor annyira népszerű, mint a férfiaknál.

Különösen igaz ez a fiatalabb, 18-29 éves korosztályhoz tartozó hölgyekre, ahol a válaszadók kétharmadának ez a kedvenc játéktípusa.

A női játékosokat sokkal jobban lehet motiválni emocionális eszközökkel, mint a férfiakat: míg az „erősebb nem" elsősorban a nyereményért játszik, addig a nők számára a játék izgalma, a szórakozás az elsődleges. Emellett a hölgyek érzékenyebbek az akciókra és jellemzőbb rájuk az impulzusvásárlás is.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/SIphotography/Chiosea_Ion

A kutatás alapján elmondható az is, hogy

amennyiben egy női játékos tudomást szerez egy új játékról, azt szívesebben próbálja ki, mint egy férfi.


Felmerül a kérdés, hogy mi alapján választanak a hölgyek a sorsjegyek közül.

A válaszadók alapvetően három meghatározó szempontot jelöltek meg:

  • az első, hogy az adott játékkal nyertek-e már korábban,
  • a második, hogy sok játék szerepeljen a sorsjegyen,
  • a harmadik pedig az újdonság varázsa.

Talán nem meglepő, de a nők választási szempontjai között szerepel a sorsjegy kinézete is. A három legnépszerűbb sorsjegy mindkét nem esetében azonos: a Fáraók Kincse, a Black Jack és a Buksza.

Az ünnepi időszak közeledtével azonban a karácsonyi sorsjegyek iránt is óriási a kereslet. Ezek között akad olyan, nagy népszerűségnek örvendő, melynek megvásárlásával a játékosok a lottótársasággal együtt járulnak hozzá, hogy 2020-ban további befogadó játszóterek épülhessenek országszerte.

A sorsjegyek mellett a kutatás kitért a számsorsjátékokkal és a lottójátékokkal kapcsolatos attitűdökre is.

Az eredményekből kiderült, hogy a nők több mint fele (59 százalék) kizárólag saját számokkal játszik,

amelyek többségüknél valamilyen saját, vagy családi életeseményhez, – úgy, mint születésnap, évforduló – kapcsolódnak.