Már 200 ezer előrendelés érkezett a Tesla futurisztikus autójára

tesla cybertruck
Vágólapra másolva!
Nemrég mutatták be Elon Musk legújabb találmányát, a Cybertruckot. A monstrum valóban egyedülálló dizájnnal rendelkezik, valamint olyan törhetetlen üveggel, amelyet két kísérletből mindkétszer sikerült betörni a közönség és a tervezők nagy meglepetésére. Az internetes mémek tucatját megihlető Cybertruck azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy sikeres lesz, hiszen már 200 ezer előrendelés futott be a Teslához.
Vágólapra másolva!

A Tesla néhány nap leforgása alatt 20 millió dollárt kaszált a Cybertruckon, hiszen a 200 ezer előrendelő fejenként 100 dollár előleget fizetett be. A Cybertruck három különböző árkategóriában is elérhető. Az indulóár 39 900 dollár, ezt követi egy 49 900 dolláros verzió, a legdrágább pedig 69 900 dollárba kerül majd.

Az előrendelések 42 százaléka a középkategóriás Cybertruckra érkezett, 41 százalékuk a legdrágább típusra és mindössze az előrendelések 17 százalékát adták le a legolcsóbb verzióra.

Az ügyfeleknek azonban még várniuk kell, hiszen a két olcsóbb modell gyártása 2021 végéig biztonsan nem kezdődik el, a legmagasabb árkategóriás Cybertruckot pedig csak 2022 végén kezdik majd el gyártani. A Model 3 tömeggyártási nehézségeiből kiindulva senki nem lepődne meg azon, ha ismét óriási csúszások lennének.

Pedig a bemutatón már mindenki elkönyvelte a Cybertruck bukását, Elon Musk pedig 770 millió dollárt bukott a betört ablaküvegeken, mivel a Forbes szerint ennyivel csökkent a Tesla vezérének személyes vagyona a PR katasztrófa után.

Az egyik felhasználó szerint ez maga a Knight Rider, van aki ugyanezt az autót rajzolta le öt évesen.