Az ellenőrzött webáruházak 90 százalékánál találtak valamilyen jogsértést

Food shopping online FIN Angebot Auswahl Bildschirm Branche COMPUTER E-COMMERCE Einkauf Einkaufswagen Freizeit Handel Handelsplatz INTERNET Internetshop webshop LEH Laptop Lebensmittel Lebensmitteleinzelhandel Lebensmittelhandel Lifestyle Monitor Not
Miniature shopping cart with food packaging and laptop as a symbol for online shopping.
Vágólapra másolva!
Az ellenőrzött webáruházak 90 százalékánál találtak valamilyen jogsértését az elmúlt években – mondta Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára.
Vágólapra másolva!

Elmondta, az elmúlt években több ezer ellenőrzést hajtottak végre a webáruházakban, és ezernél is több próbavásárlást végeztek.

Illusztráció Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Klaus Ohlenschläger

A webáruházaknak nagyon részletes jogszabályoknak kell megfelelniük, a legfontosabbnak mondta közülük a tájékoztatási kötelezettséget.

Egy olyan webáruháznál, ahol hiányosak például a cégről, vagy a megvásárolni kívánt termékről szóló információk, nem érdemes vásárolni.

Ha valaki úgy dönt, hogy rendel valamit, ajánlott utólag, a futárnak fizetni,

vagy, ha ez nem lehetséges, akkor inkább bankkártyával, mert ha nem érkezik meg a termék, akkor van lehetőség arra, hogy bank visszafordítsa a tranzakciót – tette hozzá.