Megépülhet egy régóta várt, fontos autóút

Az M2-es gyorsforgalmi út építése, 2018
Göd, 2018. november 14. A fejlesztés alatt álló M2-es autóút épülő gödi szakasza 2018. november 14-én. Az M2-es Budapest-Vác déli csomópont közötti szakaszát gyorsforgalmi úttá fejlesztik, a kivitelezés várhatóan 2019-ben fejeződik be. A fejlesztést követően Budapest és Vác között végig óránként 110 kilométerrel lehet majd haladni. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Megjelent a közbeszerzési felhívás az M86 autóút Körmend (M80) - Szombathely-Zanat kelet (M86) közötti tanulmánytervének és engedélyezési tervdokumentációjának elkészítésére.
Vágólapra másolva!

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent nyílt tenderfelhívást a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tette közzé. Az autóút tanulmánytervének és engedélyezési tervdokumentációjának elkészítésére, továbbá az építési engedély megszerzésére kiírt felhívás alapján, a nyertesnek 22 hónap áll majd rendelkezésére a szolgáltatások elvégzésére.

A felhívásból az is kiderül, hogy a teljes tervezendő gyorsforgalmi úthossz egybefüggően nagyjából 26 kilométer lesz, új nyomvonalon épül ki, 2x2 sávban, fizikai elválasztással.

A nyomvonal a tervezett M80-M86 és a 8 és 86 sz. főutak által határolt csomópontjából indul.

Képünk illusztráció, az M2-es autótról készült korábbi felvétel Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A felhívás tartalmazza az ajánlattevőkre vonatkozó részletes kritériumrendszert.

A kiírásból kiderül az is, hogy az ajánlatokat idén december 20-án, délelőtt 9 óráig lehet benyújtani.