Újrahasznosításra sürgetik a briteket karácsonykor

karácsony, karácsonyfa, égősor, dekoráció
Vágólapra másolva!
A brit családok nagy része nyomtatott és fényes papírba csomagolja a karácsonyi ajándékokat, amik szinte mindegyike tartalmaz műanyagot. A szigetország egyik vezető hulladékkezelő cége szerint újrahasznosított papírba kellene ezentúl az ajándékokat csomagolni – írja a Reuters.
Vágólapra másolva!

A Business Waste hulladékkezelő 1100 családot kérdezett meg karácsonyi szokásaikról. Az adatokból kitűnik, hogy a britek az ünnepi időszakban hatalmas mennyiségű, nem újrahasznosított műanyag hulladékot termelnek.

A cég továbbá hangsúlyozta, hogy az embereknek szerényebb, házi készítésű helyettesítőket kellene használniuk.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

– nyilatkozta a cég egyik munkatársa.

A britek által a karácsonyi időszakban kidobott csomagolópapír 360 ezer kilométer távolságig terjedne, vagyis csaknem elérne a Holdig.

– összegezte Mark Hall, a Business Waste szóvivője, hozzátéve hogy a nyomtatott karácsonyi csomagolópapír helyett újrahasznosított csomagolót vagy sima barna papírt érdemes használni.

Illusztráció Forrás: MTI/Justin Lane

Az elemzők szerint a rossz fogyasztói szokások, az egységes újrahasznosítási infrastruktúra hiánya és a technológiai hiányosságok világszerte akadályozzák a hulladék és a szennyezés csökkentésére irányuló komoly erőfeszítéseket.

A globális közvélemény figyelmének felkeltéséhez a műanyag hulladékok által okozott környezeti károkkal kapcsolatban ugyanakkor olyan hírességek is hozzájárultak, mint az ismert brit természettudós, David Attenborough.