Beperelték a Burger Kinget a húsmentes szendvicse miatt

zabálás hamburger
Vágólapra másolva!
Egy ember pert indít a Burger King ellen, mert a hús nélküli Impossible Whoppert ugyanazon a grillen készítik, mint a húskészítményeket.
Vágólapra másolva!

A Floridában benyújtott csoportos kereseti eljárás szerint a gyorsétteremlánc vegán változatát húsmentesként hirdeti,

de az hússal érintkezik, mivel ugyanabban a grillben sütik, mint a húskészítményeket.

A perben hamis reklámmal vádolják a Burger Kinget, mivel a gyorsétteremlánc weboldalán az Impossible Whopper-t úgy írja le, mint "100% Whopper, 0% marhahús".

A növényi alapú húspogácsát ugyanazon a grillen süti a Burger King, mint ahol a marhahúsosat Forrás: Shutterstock

Phillip Williams, az ügy felperese vegán, aki nem eszik és iszik semmit, amely állati eredetű. Még augusztusban vásárolt egy Impossible Whopper-t Atlantában, miután meglátott egy ilyen hirdetést, és a peres eljárás szerint "prémium árat" fizetett a hús nélküli opcióért. A felperes azt állítja, hogy ha tudta volna, hogy a hamburgert ilyen módon készítik, nem vásárolt volna belőle.

A gyorsétteremben, amelyet Williams felkeresett, nem volt arra utaló felirat, hogy a növényi alapú hamburgert ugyanazon a grillen készítik, mint a húst.

A pert komolyságát alátámasztja, hogy sok más fogyasztó is nyújtott be hasonló panaszt a lánc Impossible Whopper értékesítési gyakorlatára vonatkozóan.

Az Impossible Whopper egyébként komoly siker lett a Burger King számára, a Restaurant Bands (QSR) szerint négy éve a legjobb negyedévet produkálva.