Új étteremláncot indít Jamie Oliver

davos világgazdasági fórum
British chef Jamie Oliver attends a session on the second day of the World Economic Forum, on January 18, 2017 in Davos. With the world's elite holding its breath until Donald Trump becomes the next US president, outgoing Vice-President Joe Biden addresses the World Economic Forum in Davos / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyságban az elmúlt időszakban rájár a rúd az éttermekre. Ennek ellenére, a sztárszakács Jamie Oliver egy új koncepcióval állt elő, és összesen 19 helyszínen nyitná meg Jamie Oliver Kitchen nevű, középkategóriás éttermét.
Vágólapra másolva!

Jamie Oliver számára 2019 eddig tragikusan alakul, hiszen csak májusban - ahogy az Origo arról beszámolt - 25 étterme zárt be az Egyesült Királyságban.

A jelenség nem egyedi, mivel a briteknél a szektor már másfél éve komoly gondokkal kűzd, és 2018 júniusa óta már 1400 étterem zárt be.

Oliver most egy új koncepcióval állt elő. Ennek részeként, először két Jamie's Italia éttermet zárnak be és nyitnak a helyükre Jamie Oliver Kitchen néven középkategóriás vendéglátóegységet. Először Bangkokban és Balin tesztelik az új franchise-t, amely helyi ételkülönlegességek mellett az egész napos étkeztetésre fókuszál majd.

A brit sztárséf Jamie Oliver Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A Jamie Oliver Kitchen-nel kapcsolatban a sztárséf elmondta, hogy az elmúlt 20 évben bejárta az egész világot, és az útjai során felfedezett különleges ízkombinációk máig hatással vannak rá.

Hozzátette, hogy a Jamie Oliver Kitchen étlapján helyet kap néhány személyes kedvence is.

Hozzáfűzte azt is, hogy akár egy gyors harapnivalóra is be lehet majd térni az új éttermébe, de a baráti találkozásokra és a családi összejövetelekre is remek helyszínként fog szolgálni.