Elárasztották a netet a lopott Disney+ előfizetések

Disney + Streaming
Vágólapra másolva!
Alig néhány órával a Disney+ november eleji indulását követően több felhasználó is arról számolt be, hogy fiókjukat feltörték. Az ellopott bejelentkezési adatokat a hackerek már napok óta hirdetik a különböző fórumokon, van amikor ingyen, de a legtöbb esetben drágábban, mint egy legális előfizetés.
Vágólapra másolva!

A zdnet.com információi szerint több Disney+ előfizető is arra panaszkodott, hogy illetéktelenek léptek be fiókjukba, majd megváltoztatták a bejelentkezési adatokat, beleértve a jelszavat. A jelenség már az első 24 órában is tapasztalható volt és azóta is egyre több ember érintett a hackertámadásban.

illusztráció Forrás: Disney

Az újságnak két áldozat is nyilatkozott, akik bevallották, hogy a Disney+ jelszavukat más oldalon is használták, azonban számtalan olyan eset is volt, amikor az egyedi jelszavakat szerezték meg a hackerek, ez pedig arra engedi következtetni a szakértőket, hogy célzott támadásokról van szó.

A megszerzett fiókokat a bűnözők ezután különböző fórumokon próbálják meg értékesíteni.

Ritkán teljesen ingyen osztják meg a belépéshez szükséges adatokat, de az esetek döntő többségében 3 és 11 dollár közötti áron kínálják az ellopott fiókokat.

Ez azért is érdekes, mert egy teljesen legális Disney+ előfizetés 7 dollárba kerül, így első ránézésre nem túlzottan éri meg 11 dollárét fizetni egy lopott változatért. A felárat a hackerek azért szabják, mert a lopott fiókokra gyakran több hónapra, bizonyos esetekben több évre előre is előfizettek.