Ebben az országban akkora 5G hálózat épül, ami az egész világot verni fogja

5G mobilhálózat
Visitors walk past a 5G logo during the Mobile World Congress on the third day of the MWC in Barcelona, on March 1, 2017. Phone makers will seek to seduce new buyers with artificial intelligence functions and other innovations at the world's biggest mobile fair starting today in Spain. / AFP PHOTO / Josep Lago
Vágólapra másolva!
A China Mobile, amely az előfizetők száma alapján a legnagyobb távközlési cég a világon, mintegy 50 ezer 5G átjátszó állomással rendelkezik Kínában.
Vágólapra másolva!

A cég azt közölte, hogy

Kína 50 nagyvárosában már elérhető az 5G mobil szolgáltatás, ami a jövő évtől már a kisebb településeken is hozzáférhető lesz.

A China Daily angol nyelvű kínai pártlap arról írt, hogy

a China Mobile 100 milliárd jüant (14 milliárd dollár, 1 jüan=43,32 forint) költ az ötödik generációs technológia elterjesztésének a gyorsítására a következő öt évben.

Kínában júniusban adták ki a kereskedelmi engedélyeket az ötödik generációs mobilszolgáltatásokra.
A kínai információs és kommunikációs technológiai akadémia számításai szerint az 5G technológia bevezetése több mint 8 millió új munkahelyet teremt 2030-ig.

Forrás: AFP/Josep Lago

A mobil távközlési ágazat szakmai képviseleti szervezete, a Global System for Mobile Communications Alliance prognózisa szerint

2025-re az összes létező mobil szolgáltatási csatlakozásnak már 28 százaléka lesz ötödik generációs Kínában,

ami egyharmadát teszi majd ki a világszerte addigra létező ötödik generációs mobil szolgáltatói kapcsolatoknak.