A HP visszautasította a Xerox vételi ajánlatát

Hewlett-Packard, HP
--FILE--A visitor tries out a laptop computer at the stand of HP (Hewlett Packard) during an exhibition in Shanghai, China, 30 July 2017. Hewlett Packard has announced a recall of batteries in some of its notebooks and mobile workstation computers in China due to the risk that they could burst into flames, according to China's market regulator. These batteries have the potential to short circuit, posing an overheating and fire hazard to customers, the State Administration for Market Regulation said in a statement. Affected batteries were manufactured between December 2015 and December 2016, and the U.S. computer maker will replace them free of charge. The latest recall followed a battery recall filed by the company in January 2018 due to the same reason, with both recalls affecting a total of 1,538 battery units, the administration said.
Vágólapra másolva!
Az 1939-ban alapított Hewlett-Packard visszautasította a Xerox 33,5 milliárd dolláros vételi ajánlatát. A cég szerint az ügylet alábecsüli a HP üzleti tevékenységét, és az igazgatóság aggodalmát fejezte ki a túlméretezett adósságokkal kapcsolatban, ami a két vállalat egyesülése után keletkezne – összegzi a MarketWatch.
Vágólapra másolva!

A számítógépeket és nyomtatókat gyártó HP ugyanakkor elismeri, hogy a felvásárlás megerősítené a két céget, és a visszautasítás mellett nyitottak új partneri lehetőségek feltárásában a Xerox Holdings Corporationnel.

Illusztráció Forrás: AFP/Imaginechina/Dycj

– áll a Hewlett-Packard közleményében.

A cég korábbi vezérigazgatója, Dion Weisler a hónap elején családi okokra hivatkozva mondott le tisztségéről.

Mindkét vállalat jelenleg nehézségekkel küzd, mivel a nyomtatott dokumentumok és a tinták iránt csökkent a kereslet.

Illusztráció Forrás: Xerox

A Xerox a hónap elején ajánlotta fel, hogy a HP részvényeseinek 17 dollárt fizet készpénzben és részarányt ad a Xerox részvényeiből minden részvényért cserébe, amit birtokolnak a Hewlett-Packardban.

Az ügylet összértékét 33,5 milliárd dollárra becsülték,

és abban az esetben, ha a megállapodás létrejött volna, akkor a HP részvénytulajdonosai együttesen a cég részvényeinek 48 százalékát birtokolták volna.

A HP múlt hónapban jelentette be, hogy mintegy 9 ezer alkalmazottjától válik meg 2020-ig. A vállalatnál egyébként mintegy 300 ezren dolgoznak.