Indul az Alibaba-részvények jegyzése Hongkongban

Alibaba
5667516 15.10.2018 People walk in Alibaba Group's headquarters building, in Hangzhou, China, October 15, 2018. Iliya Pitalev / Sputnik
Vágólapra másolva!
Részvénykibocsátást kezdeményezett a hongkongi tőzsdén az Alibaba Group Holding kínai internetes kiskereskedelmi portál.
Vágólapra másolva!

Az Alibaba pénteki bejelentése szerint 500 millió új részvényt bocsátanak ki jegyzésre, ebből 12,5 milliót helyben kisbefektetői jegyzésre, 487,5 milliót pedig globális jegyzésre.

A kibocsátás a jegyzési érdeklődés függvényében 575 millió részvényig emelkedhet.

Illusztráció Forrás: AFP/Sputnik/Iliya Pitalev

A hongkongi 12,5 milliós kibocsátás legmagasabb jegyzési árfolyama 188 hongkongi dollár (21,8 euró) lehet, míg a nemzetközi kibocsátás jegyzési árfolyamát jövő szerdán jelentik be.

A hongkongi az Alibaba második tőzsdei kibocsátása, a cég részvényei már forognak a New York-i értékpapírpiacon. Az Alibaba a végleges ajánlati árat november 20-ig határozza meg "figyelembe véve többek közöt a New York-i tőzsdét, valamint a befektetői igényeket a marketing folyamat során".

– mondta Daniel Csang, az Alibaba vezérigazgatója.

Daniel Csang, az Alibaba vezérigazgatója Forrás: AFP/dycj

A cég hongkongi részvényeivel várhatóan november 26-án kezdik meg a kereskedést.

Továbbá az e-kereskedelmi vállalatnál elmondták, hogy a bevételt a felhasználók számának növelésére és a vásárlói elkötelezettség erősítésére fordítanák, de költenének a digitális átalakulások megkönnyítésére, valamint a hosszú távú fejlesztésekre is.

Az Alibaba hongkongi tőzsdére kerülő részvényei - a várakozások szerint - bekerülnek a Stock Connect rendszerbe, amely kínai és hongkongi vásárlók számára egyaránt lehetővé teszi a befektetést a másik értékpapírpiacán.