A múzeumépítés legkiválóbbjai tanácskoznak Budapesten

Liget Budapest Projekt
Vágólapra másolva!
A Liget Budapest projekttel a középpontjában rangos nemzetközi múzeumépítési szakmai találkozót rendeznek Budapesten. Az International Museum Construction Congress (IMCC) több mint 100 szakembert lát vendégül világ 20 országából.
Vágólapra másolva!

A vasárnap kezdődött IMCC a világ legjelentősebb múzeumépítési szakmai konferenciája, amelyet minden évben egy olyan nagyvárosban rendeznek meg, amelyben valamilyen jelentős múzeumfejlesztés zajlik éppen. Tavaly Berlin adott otthont a találkozónak, ahol bemutatták a magyar Liget Budapest projektet is, és ahol egyhangú döntés született, hogy idén Budapest lesz a konferencia házigazdája - mondta el Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

A Liget Budapest jelenleg a nyugati világ legnagyobb kulturális tartalmú városfejlesztési projektje,

amelynek megvalósításához sokat lehet tanulni a máshol zajló múzeumépítési beruházások tapasztalataiból, és tőlünk is egyre több tanulnivaló van.

A rendezvényen David Greenbaum, az IMCC vezető testületének elnöke az MTI-nek hangsúlyozta: a Liget-projekt egyedülálló kulturális fejlesztés, ami hatalmas előrelépést és vonzerőt fog jelenteni Budapestnek a kulturális turizmus területén.

Az IMCC szakkonferenciája, melynek középpontjában a Liget Budapest projekt áll, az eddigi legjelentősebb nemzetközi múzeumépítési találkozó Magyarországon Forrás: Liget Budapest

Sághi Attila, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese kiemelte:

Magyarországon eddig soha nem volt ennyire jelentős nemzetközi múzeumépítési találkozó, amit most a Liget Budapest projekt megvalósítása vonzott Budapestre.

A háromnapos eseményen a szektor legkiválóbb szakemberei, építészek, belső építészek, projektmenedzserek és olyan múzeumok vezetői gyűltek össze, mint például a Van Gogh Museum, a British Museum, a Smithsonian Intézet vagy a manhattani Amerikai Természetrajzi Múzeum.

Az eseményen Patrick Gallagher, az IMCC vezető testületének tagja úgy fogalmazott:

A találkozón a szakemberek megtekintik a Liget-projekt már elkészült fejlesztéseit, köztük az átfogó rekonstrukción átesett Szépművészeti Múzeum tereit, ellátogatnak a Magyar Zene Háza építkezésére, valamint Európa legmodernebb múzeumi háttérintézményébe, az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központba is.