Egy év alatt másfélszeresére nőtt a dolgozó nyugdíjasok száma

nyugdíjas munkavállaló
Vágólapra másolva!
Akik nyugdíj mellett visszatérnek dolgozni, csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetniük, az egyéb járulékok alól mentesülnek. Szeptemberben már több mint 115 ezren voltak azok az idősek, akik nyugdíj mellett dolgoztak - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Vágólapra másolva!

A hétfői számban megjelent nyilatkozatban emlékeztetett arra, hogy az érintett időseknek az év eleje óta nem kell járulékot fizetniük, ami komoly anyagi előnyt jelenthet.

mégpedig a lehető legjobb feltételek mellett - fejtette ki az államtitkár, hozzátéve: ezért is változott a közelmúltban az adóügyi szabályozás. Az év eleje óta a munkaviszonyban dolgozó nyugdíjasoknak már csupán a 15 százalékos személyi jövedelemadót (szja) kell megfizetniük, a járulékkal nem kell foglalkozniuk. - A szabályozás

14 százalékos megtakarítást

jelent az érintetteknek - mondta Tállai András.

A járulék alóli mentesítés hatására megnőtt a nyugdíj mellett dolgozók létszáma Forrás: Cultura Creative/Alys Tomlinson

A múlt esztendő végén nagyjából 75 ezer nyugdíjas tevékenykedett munkaviszony keretei között. Kevesebb mint egy év alatt tehát negyvenezer időskorú munkavállaló helyezkedett el újonnan.

Tállai András hangoztatta: továbbra is az adócsökkentés az egyik legfontosabb kormányzati cél, és amíg a Fidesz-KDNP-többség dönthet a közteherviselés feltételeiről, nem lesznek új adók, így például ingatlanadó sem.