Trappista sörös sampont dobott piacra egy apátság

Two women choosing shampoo Consumerism Merchandise Beauty Treatment Women Females Two People Hair Care Thumb Shampoo Pharmacy Label 45-49 Years 25-29 Years 20-29 Years Mature Adult Young Adult Adult Smiling Standing Choosing Looking Shopping Holding Movin
Positive brunette young girl and mature woman choosing shampoo in beauty department
Vágólapra másolva!
Sörös sampon forgalmazásba kezdtek a brechti (Belgium) Názáreti Miasszonyunk trappista apátság nővérei. Az itteni apácák különböző vallási iskolák, kórházak és más intézmények számára már 1964-óta gyártanak szappantermékeket - írja a Store Insider. A padló-, pipere- és glicerines szappan mellett fokozatosan habfürdővel és samponnal is gazdagodott a repertoárjuk. A termékek márkaneve: TRAPP.
Vágólapra másolva!

A belgiumi apátságokban a sörfőzésnek köztudottan hosszú évszázadokra visszanyúló hagyománya van. Ugyan mára ez a tradíció számos hasonló komplexumból kikopott, a szintén trappista és szintén belgiumi Westmalle-i Apátságban egyelőre még eleven. A helyi szerzetesek Westmalle Dubbel nevű söre például széleskörű népszerűségnek örvend. Várható volt, hogy az egymáshoz közel felépített és azonos felekezetű rendházak termékei valamikor kölcsönhatásba fognak lépni egymással.

Így született meg a sörös sampon.

(Képünk illusztráció, a termékről ide kattintva láthat képet.)

Képünk illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Iakov Filimonov/Iakov Filimonov

A készítmény az apácák saját gyártású tisztálkodó szeréből és 10 százalékban Westmalle Dubbelből tevődik össze. Az elegy állítólag természetes hajdúsító hatással bír, attraktív ragyogást kölcsönöz a frizurának, és egészségügyi szempontból a fejbőr is profitál a használatából.

Ez utóbbi tulajdonságát a vegyész- és biomérnökök képzésére szolgáló, Institut Meurice nevű, brüsszeli műszaki egyetem is alátámasztotta.

A sampon a maga területén mindenben megfelel a szigorú és komplex szabályozásnak, mi több, még a francia „Monastic" minőségtanúsító megkülönböztetést is kiérdemelte. Ez a jelzés garanciát jelent arra, hogy a terméket minden kétséget kizáróan kolostori közösségek állították elő.