Összes brit üzletét bezárja ez a bolthálózat

Mothercare
Vágólapra másolva!
Az 1961-ben alapított cég régóta küzd gondokkal, az új vezetés pedig úgy döntött, hogy bezárja a szigetországban található 79 üzletet, ezzel pedig mintegy 2.500 munkahely kerül veszélybe – írja a The Independent.
Vágólapra másolva!

A baba-mama termékeket árusító patinás áruházlánc több partnerével is tárgyal, hogy a brit cég márkaneve továbbra is elérhető legyen a szigetországban, ugyanakkor kapott 3,2 millió fontnyi gyorskölcsönt a részvényesektől is.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

– nyilatkozta Zelf Hussain, a PricewaterhouseCoopers (PwC) ügyintézője.

A cég hétfőn nyújtott be kérelmét az Egyesült Királyságnak adminisztrátorok kinevezésére. Eközben folytatják a megbeszéléseket annak érdekében, hogy a csoport folyamatos kiskereskedelmi jelenléttel rendelkezzen az országban. Ennek értelmében

partnert keresnek a márka online vagy szupermarketek polcain történő értékesítéséhez.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A Mothercare júliusban közzétett eredményei szerint

bolti eladásai 23,2 százalékkal, míg online értékesítése 12,1 százalékkal csökkent Nagy-Britanniában,

ugyanez globálisan 9,4 százalékos visszaesést jelentett.

A cég elnöke, Clive Whiley elmondta, hogy a válság kezdete óta küzdenek „egzisztenciális problémákkal" a brit kiskereskedők, mivel a bérleti árak erőteljesen megugrottak az elmúlt 10 évben, az online vásárlás pedig egyre nagyobb teret nyert.

2017-ben a cég világszerte még mintegy 1.300 üzletet működtetett. Az Egyesült Királyságban a Mothercare tavaly már bezárt 55 üzletet.