A japán szupervonatokat is elpusztította a legutóbbi tájfun

Typhoon Hagibis
This aerial view shows the flooded depot with shinkansen bullet trains in Nagano, Nagano prefecture on October 13, 2019, one day after Typhoon Hagibis swept through central and eastern Japan. - At least 26 people were killed by powerful Typhoon Hagibis, local media reported on October 13, a day after the ferocious storm slammed into Japan, unleashing unprecedented rain and catastrophic flooding. (Photo by STR / JIJI PRESS / AFP) / Japan OUT
Vágólapra másolva!
A Hagibisz tájfun romokat és jelentős károkat hagyott maga mögött Japában. A pusztítás egyik szimbóluma az a tíz szupervonat lett, amelyek Nagano városa mellett állomásoztak és gyakorlatilag teljesen víz alá kerültek.
Vágólapra másolva!

A Hagibisz tájfun október 12 és 13 között vonult végig a szigetországon, óránként 225 kilométeres széllökések, esőzések és áradások kíséretében.

Gyakorlatilag mindent elpusztított, ami az útjába került és ez lett a veszte annak tíz japán golyóvonatnak is, amelyek Nagano városa mellett várakoztak.

A szerelvények értéke - darabonként - 110 és 135 millió dollár van, szakértők szerint nem lehet őket megmenteni, legfeljebb néhány alkatrészt tudnak majd újrahasznosítani hasznosítani.

illusztráció Forrás: AFP/The Yomiuri Shimbun/Koichi Nalamura

A szerelvényeket - ahogyan a képen is látszik - szinte teljesen elöntötte a víz. A szerelvények egyenként 12 utasvagonból álltak.

Összesen tíz vonat ment tönkre Forrás: AFP/Str

A tönkrement golyóvonatok a Hokuriku-Sinkanzen vonalon közlekedtek és Tokiót kötötték össze Kanazavával. Komoly problémát jelent az is, hogy ez a 10 vonat jelentette a teljes vonalon közlekedő vonatok egyharmadát, így pótlásuk elkerülhetetlen lesz. Vélhetőleg csak az év végére fog csak teljes kapacitással üzemelni a vonal.